Првомајски рецепт: Совршени ќебапчиња и плескавици


Има трик за полесно да се измати слатка павлака. Мора да биде убаво оладена за убаво да се мати, а може да додадете и малку желатин.Така се брзо ќе биде ...
| | веќе видена | слични

Ако при готвењето ја пресоливте супата, има трик да се спаси. Само ставете парче излупен компир во неа.Тој ќе ја впие солта, па по неколку минути извадете го. ...
| | веќе видена | слични

Вкусно јадење од ориз и леблебија. 200 мл јогурт 1 лажица сенф 1 лимон 1 лажица соја сос 1 лажица балсамико 2 лажици маслиново масло 1 парче млад кромид 150 гр ...
| | веќе видена | слични

Толку едноставно, а толку вкусно – ќе ви стане омилено јадење. неколку парчиња пилешки гради 3 јајца сол бибер брашно презла 200 гр кисела павлака малку сенф ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Државната изборна комисија на денешната седница донесе заклучок за конечност на разултати за избор на претседател на Република Северна Македонија, прв круг. ...
сите 124 | | | веќе видена

Лидерите на партиите кои се дел од Европскиот фронт на денешната средба во Струга заклучија дека првиот круг од претседателските избори на 24 април помина во ...
сите 209 | | | веќе видена

Македонија се наоѓа пред сериозна одлука а изборите кои следат во себе не го носат изборот која партија ќе победи, туку каква иднина ќе се одбере, за себе и за ...
сите 347 | | | веќе видена

Џејми Карагер не можеше да одолее на привлечноста на „Жолтиот ѕид“. Првиот полуфинален натпревр во Лигата на шампионите меѓу Борусија Дортмунд и ПСЖ (1:0) го ...
сите 80 | | | веќе видена

Бујар Османи не треба да се грижи, бидејќи новата влада без ДУИ ќе биде влада од две мнозинства, стои во пораката на еден од лидерите на албанската опизиција ...
сите 94 | | | веќе видена

Туристички Охрид е преполн со гости. Посетители од Србија, Хрватска, Албанија, Грција, но и повеќе земји од целиот свет, уживаа денеска во неговите убавини. ...
сите 230 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Првомајски рецепт: Совршени ќебапчиња и плескавици

Од:
До кого (е-маил):
Порака: