Софија/Охрид, 16. февруари 2019 (ИНПРЕС) – Убавините на древниот Охрид и Македонија се претставени на 36-тото издание на Интернационалниот саем за туризам ...
сите 15 | | | веќе видена

До април водостопанското претпријатие „Прилепско поле“ очекува да се наполни прилепското вештачко езеро за наводнување на површините, главно, со тутун. Според ...
сите 5 | | | веќе видена

Охрид, 16. февруари 2019 (ИНПРЕС) – Да се запре криминалот врз појасот трски на Охридското Езеро, порачуваат екологистите од Струга и Охрид, откако вчера беше ...
сите 7 | | | веќе видена

Охрид, 16. февруари 2019 (ИНПРЕС) – Учениците од ОУ „Кочо Рацин“ од Охрид ја поддржаа кампањата за Месецот на ретки болести. – Во соработка со активистот ...
сите 5 | | | веќе видена

Охридскиот Центар за јавно здравје излезе со препораки до граѓаните за заштита од грипот кој пристигна и кај нас. Февруари е месец кога вирусот на грип зема ...
сите 12 | | | веќе видена

Придобивките од дрвјата за урбаниот екосистем и квалитет на воздухот можат да се зголемат со систематско планирање на зелениот простор. Дизајнирањето на ...
сите 12 | | | веќе видена

Сообраќајната полиција ги засилува контролите на паркирање возила по гостиварските улици, со цел да се обезбеди нормално и непречено одвивање на сообраќајот. ...
сите 5 | | | веќе видена

next