Чоколадото, кафето и чајот содржат антиоксиданти полифенол, кои спречуваат оштетување на ќелиите. Кога таа компонента ќе се активира, тогаш заштитува од гасот ...
| | веќе видена

Ексклузивно во емисијата „П?АШАЛНИК“ на ТВМ Телевизија директорот Ацо Велески откри дека во јануари продолжува реконструкцијата на специјаланта болница Свети ...
| | веќе видена

Во детската градинка „ Орце Николов“ се одржа обука за ран детски развој и учење на темите „ Како учат децата“? , „ Развој на говор од 0-6 години“, како и на „ ...
| | веќе видена

Смрзната, гладна, жедна… во строгиот центар на Скопје, наспроти Собранието, живее жена која очигледно е невидлива за институциите на системот. Покриена со едно ...
| | веќе видена

Дуќанџија од Карпош 4, секое утро ја чисти улицата, тротоарот и целата автобуска постојка покрај неговата семкара. -Секое утро без исклучок, овој човек инаку ...
| | веќе видена

Ќерко знаеш ти се сама да направиш, остави го брат ти гледаш неспособен е, се по него мора да се трча да му се прави, не знае една уплатница да пополни...Вака ...
| | веќе видена

07.12.2018 Со преасфалтирањето на коловозот и прилагодување на шахтите и сливниците за атмосферската вода се комплетира реконструкцијата на улицата „Страшо ...
| | веќе видена

Долга зима ги чека граѓаните, особено оние кои покрај сметките, трошоците за храна и облека на списокот за трошење овој месец ќе ги додадат и финансиските ...
| | веќе видена

Вообичаено е кога говорите за себе, да употребувате прво лице еднина или јас. Но, кога некој за себе зборува во трето лице, тоа се нарекува илеизам. В ...
| | веќе видена

Започна асфалтирање во населбата Рача. Во текот на вчерашниот ден, се вршеше асфалтирање на неколку помали улички во населба Рача.Вкупната должина на ...
| | веќе видена