„Нема македонски театар каде не сум работел“, вели сценографот и архитект Крсте С. Џидров, кој годинава слави 35 години активна театарска дејност, а јубилејот ...
сите 2 | | | веќе видена

Ретроспективно-монографската изложба на Драган Попоски – Дада, НУ Национална галерија на Македонија ќе ја прикаже пред публиката на отворањето на 24 октомври ...
сите 36 | | | веќе видена

Кумановската уметница Валентина Илијевска учествуваше на петтата Интернационална ликовна колонија „Бурулус" во Египет, која се одржа од 1 до 16 октомври во ...
сите 7 | | | веќе видена

Триесет и девет тематски целини за Република Македонија содржи „Македонска илустрирана енциклопедија за деца“, која беше промовирана денеска, во издание на ...
сите 10 | | | веќе видена

Издавачкиот центар „Три“ во соработка со илустраторката Катерина Николовска, ја објави првата авторска радосница „Добре дојде, мило“. „Добре дојде, мило" е ...
| | веќе видена

Новиот прогресивен мултимедијален фестивал Underfest ,кој ќе има цел да ги обедини музиката и уметноста наредната година, распишува конкурс за пријавување на ...
сите 2 | | | веќе видена

„Градот“ е уникатно визуелно дело, резултат на заедничката работа на група од 12 студенти од Катедрата по графика, на Факултетот за ликовни уметности при ...
сите 4 | | | веќе видена

next