Македонските компании едвај сочинуваат 1% од сите соработници и добавувачи на странските инвеститори во земјава. Македонските компании едвај сочинуваат 1% од ...
сите 18 | | | веќе видена

Покрај воведувањето на прогресивниот данок, што треба да донесе поголема социјална правда, Владата ќе ја засилува фискалната дисциплина и ќе ја подобрува ...
сите 22 | | | веќе видена

Безусловната препорака на Европската комисија за Македонија да ги започне пристапните преговори ќе ја зголеми довербата на инвеститорите и ќе го поттикне ...
сите 53 | | | веќе видена

15- ти мај е првото рочиште во Освниот суд Скопје 2 на кое ќе се одлучи дали ќе се отвори стечјна постапка за производителот и снабдувачот во Скопје со ...
сите 7 | | | веќе видена

„ВМРО-ДПМНЕ нема никаков кредибилитет да зборува за состојбите во земјоделството бидејќи за време на нивното 11 годишно владеење го погазија достоинството на ...
сите 43 | | | веќе видена

Со тричасовна блокада на патниот правец Прилеп-Градско на излезот од Прилеп, вработените во прилепската наменска фабрика „Еурокомпозит" и денеска, втор ден по ...
сите 39 | | | веќе видена

Текстилците лути на власта, бараат свежи пари за опстанување на бизнисот, зашто овој сектор кој до сега бележел најголем процентуален раст сега тоне. Условите ...
сите 26 | | | веќе видена

Компанијата Сансити планира следната година да го отвори досега најголемото казино во Виетнам. Проектот Хојана се простира на 1.000 хектари и изградбата на ...
сите 32 | | | веќе видена

Одржливоста на социјалните претпријатија сè уште претставува предизвик за регионот, вклучително и за Македонија. Без обезбедување континуирани инвестиции и ...
сите 8 | | | веќе видена

Опозицијата веќе подолг период предупредува за евентуалните негативни влијанија врз економијата што би произлегле од растот на даноците. ...
сите 17 | | | веќе видена

Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството (АПРЗ) и компанијата „Скопски легури“ најавуваат заедничка трибина на тема „Квалитетот на почвата – ...
сите 4 | | | веќе видена

Како дел од кампањата со која за прв пат годинава ширум светот се одбележува Светскиот ден на креативност и иновативност 21 април и Светската недела на ...
сите 4 | | | веќе видена

Од вкупниот број на јавни институции во Македонија кои на крајот на 2017 година изнесувале 1.299, како основачи на 775 или на речиси 60% се јавуваат општините ...
сите 9 | | | веќе видена

next