Владата веќе определила каде ќе ги ангажира над 1.600 вработени по Рамковниот договор, кои се уште седат дома, но за нивните плати од буџетот месечно се трошат ...
сите 28 | | | веќе видена

Разликата во трошењето меѓу функционерите на оваа влада во првите 6 месеци од стапување на функцијата, во однос на функционерите на претходната по превземањето ...
сите 30 | | | веќе видена

Во рамки на предвидениот законски рок, заврши откупот на тутун од реколтата за 2017 година. При тоа, откупени се вкупно 23.559.122 килограми тутун, со просечна ...
сите 29 | | | веќе видена

Косовскиот парламент по речиси деветчасовна дебата,гласањето за договорот за демаркација на границата со Црна Гора го остави за денеска во 11 часот. Дека нема ...
сите 74 | | | веќе видена

На Организацијата за забрана на хемиско оружје (ОЗХО) и се потребни две-три недели да ја заврши анализата, за да го разјасни труењето на поранешниот двоен ...
сите 300 | | | веќе видена

Македонија денеска на Грција и го доставила својот нацрт-договор за надминување на спорот околу името. Ниту премиерот Зоран Заев, ниту министерот за надворешни ...
сите 288 | | | веќе видена

next