Едногодишната Медина е следната жртва на нефункционалниот здравствен систем?

Клиниката за очни болести и Клиниката за детски болести не можат да се договорат по кој протокол треба да се лекува едногодишната Медина Синаноска, заради што забрзано ѝ се продлабочува слепилото на двете очи. Малечката Медина од населбата „Тризла“ во Прилеп, во октомври 2014 година била хоспитализирана на отсекот за хематологија на Клиниката за детски болести во Скопје. Цели 35 денови Медина и ...

⇐ DailyНова ТВ ⇒