Со награди и признанија се вратија учениците од Кочани и Скопје, кои беа дел од двете македонски екипи на регионалниот натпревар по роботика од Адриа лигата во ...
сите 6 | | | веќе видена

Најголемиот проект во Европа, изградбата на најдолгиот подводен железнички тунел во светот, кој ќе ги поврзува финската и естонската престолнина, ќе чини ...
сите 11 | | | веќе видена

Има сè повеќе луѓе кои веруваат во теоријата дека земјата е рамна, организираат конвенции, снимат видеа, одржуваат состаноци и разговараат за тоа како да ги ...
сите 2 | | | веќе видена

next