Поранешното момче на турската поп-ѕвезда Сила, Ахмет Курал е осуден на 16 месеци условна заторска казна за психичко вознемирување, закани и насилство. Сила ...
сите 6 | | | веќе видена

Во општина Македонска Каменица започна голема пролетна акција за чистење на одводните канали од атмосферската канализација. Активностите ја спроведуваат екипи ...
сите 11 | | | веќе видена

Граѓанинот кој живее во стан во негова сопственост што бил исклучен од системот за централно греење пред 31 март 2019 година нема да плаќа никаков трошок за ...
сите 250 | | | веќе видена

За значењето на книгите и придобивките од читањето се зборувало многу и тоа на сите ни е добро познато. Книгите се од најголемо значење во формирањето на ...
сите 3 | | | веќе видена

Законската регулатива во однос на безбедноста и здравјето при работа е релативно солидна. Недостига нејзина целосна имплементација и позасилен надзор како се ...
сите 49 | | | веќе видена

Муслиманските групи од цивилното општество на Шри Ланка ги повикаа денеска властите веднаш да ги уапсат и казнат извршителите на бомбашките напади во неделата, ...
сите 468 | | | веќе видена

next