Факултети

„Визија“ е бенд од Скопје, Македонија, основан во ноември 2011 г. Бендот добива одлични критики од американската радиостаница WMBR и од британската музичка ...
сите 3 | | | веќе видена

Да ги оттргнам од телефоните, да го научат значењето на општествено-корисната работа, да се дружат меѓу себе, да бидат добри примери за другите, да научат да ...
сите 2 | | | веќе видена

Секој од нас поседува некаков талент. Се разбира, вредната работа се исплаќа, меѓутоа, не може да се негира дека некои луѓе се природно талентирани. Такво чудо ...
сите 3 | | | веќе видена

Денес, длабоките разговори станаа сосема нов начин на комуникација што им помага на луѓето подобро да се запознаат. Ова се неколку интересни прашања што можете ...
сите 4 | | | веќе видена

Како што замрзнатата антарктичка област на дното од планетата се приспособува на сè повисоките температури, така се појавуваат сè помистериозни феномени под и ...
сите 3 | | | веќе видена

Пред повеќе од сто години, од 1850 до 1920 година, Соединетите Американски Држави доживеале бран на масовна миграција што никогаш порано не бил забележан. Иако ...
сите 2 | | | веќе видена

Сообраќаен метеж, недоволен број паркинг места, зафатени тротоари, пешачки и велосипедски патеки, непроодни пешачки премини, зафатени паркинг места за лица со ...
сите 18 | | | веќе видена

Ева Зетнер, директорка на човечки ресурси на А1 Телеком Австрија групацијата, на втората конференција посветена на жената во дигиталната ера, организирана од ...
сите 27 | | | веќе видена

Ако продолжи да биде вреден и ако го следи среќата, несомнено е дека ќе го гледаме на големите фудбалски стадиони. Деветгодишниот Ренато Амет од Скопје можеби ...
сите 3 | | | веќе видена

Ужасно е чувството кога некој се труди колку што е можно подобро да си ја врши работата, а на крајот не добива плата. Младиот бразилски наставник Бруно Рафаел ...
сите 3 | | | веќе видена

next