Трите армиски оркестри на Македонија, Бугарија и Црна Гора вечерва ни приредија вистинско задоволство. Со својата музика создадоа новогодишна атмосфера во која ...
сите 26 | | | веќе видена

Со смртта на поранешниот претседател на САД, Н.Е. г. Џорџ Х.В. Буш, САД загубија човек кој ќе остане запаметен како еден од најголемите претседатели, вистински ...
сите 80 | | | веќе видена

Заеднички концерт на оркестрите на три соседски и пријателски армии - на Македонија, Бугарија и Црна Гора. Се собравме за да покажеме дека овој регион со право ...
сите 26 | | | веќе видена

Седница на Владата. Последниот месец во годината секогаш е со посебна динамика во желбата истата да заврши успешно. Мислам дека имаме повеќе причини да бидеме ...
сите 26 | | | веќе видена

Во самиот договор со Грција, има алатки и членови коишто го гарантираат спроведувањето од двете страни. Треба да одлучиме дали ќе дадеме шанса на убав, мирен, ...
| | веќе видена

Осве петте награди што ЦИВИЛ ги доделува за најуспешните граѓански новинарки и новинари, овојпат се додели уште една специјална награда за Дехран Муратов кој ...
сите 24 | | | веќе видена

Примарно е заедничкото градење на стандарди за развој на ефективни системи за размена на информации и транспарентност, споделување на најдобри пракси како и ...
сите 63 | | | веќе видена

Во детското катче што најмладите можат да го посетат и во текот на денешниот ден ќе има многу хартија, платна и бои на кои децата ќе имаат можност преку цртеж ...
сите 24 | | | веќе видена

Годинава за нас беше успешна, следната е уште поважна. Затоа извонредно ја цениме поддршката од најмладата членка на НАТО, Црна Гора, која ги споделува со ...
сите 26 | | | веќе видена

Проблемот со неконтролираното ширење на малото и лесното оружје во последниве години се здоби со важност во меѓународните, регионалните и националните агенди, ...
сите 63 | | | веќе видена

Владата на Република Македонија ја ревидираше Националната стратегија за контрола на мало и лесно оружје и Акциониот план во Република Македонија која се ...
сите 63 | | | веќе видена

Со високи децибели на диџејската забава, заврши првиот ден од ЦИВИЛ ФЕСТ. Ден пребогат со содржина и прекрасни луѓе. Тимот на ЦИВИЛ е изморен, но подготвен за ...
сите 24 | | | веќе видена

Граѓаните на Република Македонија, пред две години, ги вратија на општествената сцена eднаквоста, слободата и грижата за човековите права, како приоритети на ...
сите 61 | | | веќе видена

next