Бизнис Инфо

Според податоците на Државниот завод за статистика, во периодот јануари-јуни 2018 година, вкупната вредност на договорените градежни работи во странство ...
сите 36 | | | веќе видена

Škoda го освежи и го наполни со технологија својот популарен модел од B сегментот, а почетокот со продажба на Fabia на европскиот пазар е одбележан со свежа ...
сите 9 | | | веќе видена

Драги читатели, во претходната колумна дискутиравме за начинот како да се превенира вознемирувањето на работното место и како истото да биде целисходно и за ...
сите 2 | | | веќе видена

Групацијата Триглав, водечка осигурително-финансиска групација во регионот Адриа, во првата половина од 2018 година реализираше 35,6 милиони евра добивка пред ...
сите 31 | | | веќе видена

Во второто тримесечје од 2018 година, Централна Кооперативна Банка оствари позитивен финансиски резултат, кој е на линија на поставените цели од деловниот ...
сите 31 | | | веќе видена

На 9-ти и 15-ти август делегации на Царинската управа на Република Македонија и Делегацијата на ЕУ во Скопје, предводени од директорот на Царинската управа ...
сите 53 | | | веќе видена

Како признание за брзината и квалитетот на меѓународните плаќања во долари и оваа година Комерцијална Банка АД Скопје е добитник на Best Performance STP ...
сите 9 | | | веќе видена

Според податоците на Државниот завод за статистика, во второто тримесечје од 2018 година, откупот и продажбата на земјоделски производи се намалени за 4,4% во ...
сите 24 | | | веќе видена

Турција воведе нови регулативни мерки со коишто ќе се ограничат купувањата со кредитни картички и заемите во земјата. Според нив рокот за плаќање на рати, на ...
сите 19 | | | веќе видена

Oсигурителните компании ќе бидат обврзани, во рок од 5 дена, сите измени кои ги прават во општите и посебните услови на полисите за осигурување да ги објават ...
сите 35 | | | веќе видена

next