Жизел / Giselle - Adolphe Adam

Жизел - Адолф Адам 21.3.2018 / 20.00 ч. Диригент: Иван Еминовиќ Кореограф: Леонид Лавровски (Русија) Сценограф: Милета Лесковац Обнова на сценографија: Зоран ...

Мадам Батерфлај / Madama Butterfly - Giacomo Puccini

Џакомо Пучини МАДАМ БАТЕРФЛАЈ 3.4.2018 / 20.00 ч. Диригент: Бисера Чадловска Режисер: Александар Текелиев (Бугарија) Сценограф: Живојин Трајановиќ ...
 • Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet, Skopje
 • 20:00:00 , 03 Апр, 2018 до 23:00:00 , 03 Апр, 2018
 • Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
 • 107 доаѓаат, 561 можеби
 • Помеѓу соништа и летови - Горан Начевски / Премиера (опера)

  ПРЕМИЕРА Горан Начевски ПОМЕЃУ СОНИШТА И ЛЕТОВИ - камерна опера 30.3.2018 / 20.00 (Мала сцена) Композитор: Горан Начевски Диригент: Иван Еминовиќ Режисер: ...

  SOLE E AMORE - Рецитал на Благој Нацоски

  Во петок, 13, април, 2018 г. нашиот познат тенор Благој Нацоски кој оваа година навршува 15 години меѓународна кариера, ќе одржи соло рецитал. По ланскиот ...

  Гала концерт "Љубовна Елегија" на Вејчеслав Поповски

  На 14 Април Ви го најавуваме големиот Гала концерт „Љубовна Елегија“ на Вејчеслав Поповски, нашиот млад уметник кој со својот глас поддеднакво добро може да Ве ...
 • Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet, Skopje
 • 20:30:00 , 14 Апр, 2018 до 23:00:00 , 14 Апр, 2018
 • Pragma music entertainment
 • 12 доаѓаат, 20 можеби