• Книжарница Или Или, Skopje
 • 09:00:00 , 12 Фев, 2018 до 16:00:00 , 17 Фев, 2018
 • Книжарница Или Или
 • 26 доаѓаат, 1721 можеби
 • Настанот е завршен
 • Драги читатели, изгледа зимата штотуку настапува и ќе си потрае, што значи, ќе имаме многу време за читање. Затоа решивме од 12 до 17 февруари да Ви овозможиме да дојдете до 10 фантастични наслови по цена од само 100 денари. Меѓу нив: Нобеловката Елфриде Јелинек со контроверзниот роман „Алчност“; уште поконтроверзниот Борис Вијан со „Ќе ви плукам на гробовите“; што да кажеме за Ирвин Велш со „Ѓубре“? :-); тука е и омилениот Бернхард Шлинк со анархистичниот „Викенд“, но и прекрасната Зејди Смит со „Собирач на автограми“; од средините со помалку преводи кај нас, Ви ги претставуваме унгарските книжевни перјаници Ноеми Сечи со „Комунистот Монте Кристо“ и Шандро Жигмонд Пап со „Ништожни мали животи“, ценетата полска авторка Олга Токарчук со „Талкачи“, наградуваната германска авторка Јулија Франк со „Растроена жена“, како и шведскиот писател Пер Улов Енквист со „Посетата на дворскиот лекар“, вивисекција на еден мал крал кој сакал да стане голем. ИЛИ: - ВИКЕНД - Б. Шлинк 100 ден. (редовна цена 370 ден) -73%- ЃУБРЕ - И. Велш 100 ден. (р.ц. 500 ден) -80%- КОМУНИСТОТ МОНТЕ КРИСТО - Н. Сечи 100 ден. (р.ц. 480 ден) -79%- НИШТОЖНИ МАЛИ ЖИВОТИ - Ш.Ж. Пап 100 ден. (р.ц. 350 ден) -71%- ПОСЕТАТА НА ДВОРСКИОТ ЛЕКАР - П.О. Енквист 100 ден. (р.ц. 350 ден) -71%- РАСТРОЕНА ЖЕНА - Ј. Франк 100 ден. (р.ц. 420 ден) -76%- ТАЛКАЧИ - Олга Токарчук 100 ден. (р.ц. 420 ден) -76%- АЛЧНОСТ - Е. Јелинек 100 ден. (р.ц. 500 ден) -80%- СОБИРАЧ НА АВТОГРАМИ - З. Смит 100 ден. (р.ц. 500 ден) -80%- ЌЕ ВИ ПЛУКАМ НА ГРОБОВИТЕ 100 ден. (р.ц. 330 ден) -70%Направете добар избор, ова навистина не смеете да го пропуштите! Се гледаме во ИЛИ-ИЛИ во текот на следните денови ;-)www.iliili.com.mkЛокација: Книжарница ИЛИ-ИЛИ се наоѓа во центар, до Дом на градежници, спроти Просветно дело, дијагонално од гимназија „Јосип Броз Тито“. Или најточно, до слаткарница Крин и аптека Виола. Знаеме дека на мапата сме грешно претставени, но набргу и тоа ќе го поравиме ;-)

  Настани во близина (1км)

  Концертна промоција на албумот „Извор“ // 23-26.02, 01-03.03 МОБ

  ПРОМОТИВНИ КОНЦЕРТИ НА КАРОЛИНА СО НОВИОТ АЛБУМ „ИЗВОР“ ВО ФЕВРУАРИ ВО МОБ! Драги пријатели, Со големо воодушевување ви најавуваме дека после блескавиот ...
 • Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet, Skopje
 • 21:00:00 , 23 Фев, 2018 до 00:00:00 , 26 Фев, 2018
 • купете билети овде
 • Avalon Produkcija
 • 823 доаѓаат, 2352 можеби
 • Салаковски Езера 2.180 мнв и Врв Убава 2.355 мнв

  На 18.02.2018 (недела) ДПС Трансверзалец Скопје организира искачување на Салаковски Езера (2.180 мнв) и Врвот Убава (2.355 мнв) на планината Јакупица. ...
 • Планинарско Друштво Трансверзалец, Skopje
 • 06:00:00 , 18 Фев, 2018 до 20:00:00 , 18 Фев, 2018
 • Планинарско Друштво Трансверзалец
 • 39 доаѓаат, 537 можеби
 • Говорна мана

  Автор: Горан Марковиќ Режисер: Драгана Милошевски-Попова Улоги: Мишел ― Игор Џамбазов Славица ― Сашка Димитровска Петар ― Ивица Димитријевиќ Актерка ― Арна ...
 • Македонски народен театар, Skopje
 • 20:00:00 , 17 Фев, 2018 до 21:00:00 , 17 Фев, 2018
 • Македонски народен театар
 • 75 доаѓаат, 434 можеби
 • Развој на вештини за раскинување од врските кои не ограничуваат

  Работилница за развој на личните потеницијали преку одврзување од врските кои не ограничуваат и врзуваат, по методот на Филис Кристал Филис Кристал ...
 • Art of Living Bio Shop, Ayurveda, Yoga & Meditation Centar, Skopje
 • 15:00:00 , 18 Фев, 2018 до 20:00:00 , 18 Фев, 2018
 • Healthy YOGA
 • 88 доаѓаат, 325 можеби
 • EVENT_WELLNESS
 • Масленица 2018

  Рускиот центар при УКИМ организира прослава на Масленица во кафулето „„Њу Ејџ“. Дојдете за заедно да ја испратиме зимата, да каснеме палачинки, да купиме убави ...
 • NewAge Caffee, Skopje
 • 12:00:00 , 18 Фев, 2018 до 15:30:00 , 18 Фев, 2018
 • Руски центар Скопје
 • 86 доаѓаат, 320 можеби
 • „Ничија земја“ 23 и 24 февруари

  Данис Тановиќ/Александар Морфов Адаптација и режија: Александар Морфов Улоги: Чики – Сашко Коцев Цера – Никола Ацески Нино – Александар Михајловски Рамбо – ...
 • Македонски народен театар, Skopje
 • 20:00:00 , 23 Фев, 2018 до 23:00:00 , 23 Фев, 2018
 • Македонски народен театар
 • 36 доаѓаат, 194 можеби
 • Самсон и Далила / Samson and Delilah - C. Saint-Saëns (балет)

  17.02.2018 / 20.00 САМСОН И ДАЛИЛА (балет) Музика: Камиј Сен-Санс Кореограф: Роналд Савковиќ (Хрватска) Сценограф: Зоран Костовски Костимограф: Александар ...
 • Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet, Skopje
 • 20:00:00 , 17 Фев, 2018 до 21:30:00 , 17 Фев, 2018
 • Makedonska Opera i Balet - Macedonian Opera and Ballet
 • 60 доаѓаат, 178 можеби
 • Премиера - „Госпоѓиците од Авињон“

  АВТОР: САШО ДИМОСКИ РЕЖИСЕР: НЕНАД ВИТАНОВ УЛОГИ: ДОРА МААР ― СОФИА НАСЕВСКА-ТРИФУНОВСКА ОЛГА КОКЛОВА ― ИСКРА ВЕТЕРОВА ФРАНСОАЗ ЖИЛО ― ГОРДАНА ЕНДРОВСКА ...
 • Македонски народен театар, Skopje
 • 20:00:00 , 21 Фев, 2018 до 22:00:00 , 21 Фев, 2018
 • Македонски народен театар
 • 39 доаѓаат, 166 можеби
 • Свадбата на Фигаро

  Автор: Пјер Бомарше Режисер: Леван Цуладзе УЛОГИ Нино Леви – Грофот Николина Кујача/Сашка Димитровска - Грофицата Сашко Коцев – Фигаро Сашка Димитровска/Дарја ...
 • Македонски народен театар, Skopje
 • 20:00:00 , 20 Фев, 2018 до 23:59:59 , 20 Фев, 2018
 • Македонски народен театар
 • 36 доаѓаат, 167 можеби